USA i en jäkla massa bilder - Orlando pt 2

Bättre sent än aldrig, var det va? Har helt glömt bort att jag inte visat alla bilder ännu! Så här kommer fler bilder från vår Orlando-vistelse, som tyvärr kanske var det stället där åtminstone jag fotade minst. Malla fotade dock som en dåre, så det är ju bra! Här kommer ett bildregn deluxe:
 
Tredje dagen i Orlando var vi till en av Disneys vattenparker! Det var ju svinvarmt i Orlando och då kändes inte helt fel att åka till en spejsad vattenvärld och plaska runt hela dagen. Vi valde att åka till "Typhoon Lagoon" där hela vattenlandet var utformat som om en fet tyfon vänt upp och ned på hela området typ. Så det var lite upp och nervända båtar här och där, osv.
 
Sen i den stora poolen man ser på bilden där körde de med vågmaskin med jämna mellanrum, SJUKT KUL! Det var liksom ingen liten våg á la Sandvikens äventyrsbad, utan en riktigt stor. Tyvärr var det ju inte läge att springa omkring med telefonerna då vi badade, åkte vattenrutchkanor osv hela dagen. En lite häftig grej som vi gjorde var att snorkla med massa fiskar och småhajar! Det var hyfsad kö men man fick ta på sig flytväst och cyklop och simma runt i en stor (kall) pool och spana på fiskar. Sjukt kul! Sen åkte vi som sagt lite olika vatten-attraktioner, det fanns som forsar där man åkte gummibåt, till och med Malla vågade sig på det. 
 
När det var dags för lunch satt vi på en stor uteservering, då fick vi sällskap av bland annat den här lilla ekorren. Hur söta är ekorrar?! Kastade åt dem lite mat då och då bara för att de skulle stanna med oss, hehe.
 
 
Sen höll vi på att skratta ihäl oss åt den här fågeln, det var ett gäng sådana här som gick runt och tiggde mat av folk. Det var en SPÄND förväntan tills den kom fram till oss, och vad gör jag? Ger den typ världens längsta strips (förlåt fågeln!!) som den inte kunde få ned i sin abnormt långa näbb, haha. Cool var den i alla fall och den fick lite annat gott istället :)
 
 
 Det var en superhärlig dag i alla fall, att bara strosa runt och kika på allt som fanns. Var som en liten mjukstart inför crazinessen på Universal Studios dagen efter!
 
Jag o Malla hade förberett en liten kupp också, det var "Red nose"-day tredje kvällen när vi var i Orlando (har något med insamling till välgörenhet för barn att göra). Något vi sett reklam för i otaliga butiker, men inget killarna verkade ha noterat. Så vi köpte varsin röd näsa på något supermarket mellan Key West och Ft Lauderdale, och gömde dem tills det var dagen D. Då gjorde vi oss i ordning i Mallas & Linus rum medan killarna satt och spelade kort. Sen tog vi på oss näsorna och satte oss med dem som om inget hade hänt. Malla filmade och killarna såg lite förvånade ut när vi kom ut till dem, haha!
 
Vi spelade ju sjukt mycket kort under resan, här hade vi precis bestämt att förlorarna måste ha på sig näsan tills "oturen" vände igen. Haha stackars pojkar, ser helt förstörda ut!
 
 
Efter en dag i vattenparken åkte vi hem och gjorde oss i ordning (med rödnäsor o allt!) och då fick vi tips om att åka till Universal-områdets "City Walk", det är som en egen liten stad där mellan temaparkerna som Universal äger. Vi gick och käkade tacos på någon restaurang där och strosade runt. Här är världens sämsta bild på Malla & Linus framför entrén till temaparken som vi besökte dagen efter.
 
Jag och Malla var pepp! Och jättesuddiga!
 
Gick på en pub/bryggeri efter middagen för att stilla Bernes sug efter lokalbryggda öl. Dock kom vi dit ganska precis innan de stängde, men vi hann med en öl iaf. Jag tog på mig näsan och försökte se oberörd ut för att se om nån liksom skulle reagera men det var det såklart inte... trots att jag var den enda rödnäsade människan där!
 
Här är världens sämsta bild som jag printscreenat från en film på mobilen. Vi avslutade nämligen kvällen på en pub där det fanns en"dual piano-trubadur". Det var rätt dött där och inte så mycket folk, men vi blev kvar ett tag. Man betalade en liten slant i deras burkar framme vid pianot, och så skrev man en låt man ville höra på en servett och lade i. De spelade ALLA låtar man önskade, så bra! Och på just den här bilden spelar de "Bennie and the jets", ganska kort efter att vi kom dit var det någon ur ett annat gäng som önskat den. Alla som vart på O´connors i Uppsala med mig & Malla är liksom VÄLDIGT familjär med att vi ALLTID önskar den av trubaduren och det har liksom blivit en grej eftersom en endaste gång har vi fått höra den då alla andra trubadurer verkar tycka den är så svår eller nått. MEN I ORLANDO SÅ! Killarna var på toaletten när den började spelas och de skrattade gott när de kom ut och fick höra vilken låt det var. Vi fick även höra Björn Skifs "Hooked on a feeling" och Dixie Chicks "Goodbye Earl". Det var en kille och en tjej som spelade och de turades om lite med låtarna. Tjejen  (eller ja, hon var nog 50) hade SÅN JÄKLA PIPA, helt sjukt vilken rocktant hon var, hehe.  
 
Sen var det då dags för Universal studios tempark, vi valde "Island of adventures" då vi läst att den hade häftigast attraktioner. Nu är det ju dock så att Malla inte åker karuseller alls typ, men till och med henne lyckades vi lura in på några karuseller så det var kul. Dock hade vi  inte fattat att varenda skolbarn i USA är lediga fre-mån under Memorial Weekend, vi trodde att det bara var måndagen som var lite helig för amerikanerna. Men tji fick vi, det var SÅÅÅ mycket folk när vi kom till entrén, det typ vällde in busslaster med ungar. Och så var det tusen grader varmt och vi ville inte betala massa extrapengar för "Express pass" som gör att man får gå före i köerna. Första karusellen vi åkte var därför en vattenkarusell då vi typ ville blöta ned våra svettiga kroppar haha. Tror jag, Berne och Linus stod i kö för denna karusell i över en timme medan Malla höll på att avlida av värmeslag medan hon väntade på oss (inte kunde hon gå så långt heller för vi hade ju inga mobiler på oss). Man blev DYBLÖT av denna karusell, sjukt rolig och jättesnabb ner för det där fallet! Den gick inte så snabbt mestadels, utan man åkte runt som i en fors också och på vissa ställen var det vattenfall man åkte under och sen vid ett ställe kunde folk betala för att få använda vattensprutor på en. Det hade Malla roat sig med att kolla på, haha!
 
 
Island of adventures var uppdelat i olika teman och det var typ som att gå mellan olika världar, så den första var typ tecknade serier, där åkte vi, förutom vattenkarusellen, en Spiderman-simulator. T.o.m Malla tyckte den var häftig! Efter den "världen" gick vi vidare till Jurassic Park-världen, den var jättehäftig! Det var djungel och dinosaurier överallt, hehe!
 
Även här åkte vi en vattenkarusell, som också hade ett rätt högt fall. Malla sa först nej till den men sen fick hon feeling (eller helt enkelt inte ville spendera ytterligare en timme själv hehe) så hon kom till oss när vi stod och köade. Den karusellen gick rätt sakta först, man åkte runt bland massa dinosaurier som i en liten flod. Sen åkte man rätt mycket uppför, för att därefter åka ned för fallet. Man blev inte så blöt i den jämfört med den förra (den kunde man vrida ur kläder och underkläder när man klev ur, haha)
 
Efter Jurassic Park kom Harry Potter-delen, den var helt klart mest påkostad och häftigast. Det tyckte även jag, som inte direkt är något Harry Potter-fan. I denna värld åkte jag och killarna flera karuseller, bland annat en SKITHÄFTIG simulator i ett slott, det var som att åka en riktig berg-o dalbana. Höjdpunkten för Linus på den karusellen måste ju helt klart ha varit när de visade feta jäkla spindlar och jag började skrika som en stucken gris, haha. Sen åkte vi en väldigt spejsad berg- o dalbana också, den var mer upp o ned än upprätt. Något jag missat lite när jag bara kollade lite snabbt på den utanför, brukar inte gilla sådana karuseller där man är mycket upp och ned. Linus förstod rätt snabbt att jag inte fattat det så när jag sa ja till att åka den drog han iväg med mig och Berne snabbt som attan så vi inte hann ångra oss, haha. Den var dock sjukt kul! Berne var lite grön i ansiktet efteråt, och det blev inte direkt bättre av supervärmen haha.
 
Det är Malla som fotat alla bilder från Harry Potter, hon strosade mest runt själv medan vi andra åkte karuseller (eller stod i kö till dem). Här var ett tåg som går över till en annan av Universals parker, det åkte vi inte då man behövde en annan typ av biljett då.
 
Alltså hur coolt ser det inte ut?!
 
 
Om jag inte minns helt fel nu så var det i detta "slott" (Harry Potters skola?) som vi åkte Harry Potter-simulatorn. Den var så sjuk alltså, trodde aldrig man kunde få sånt adrenalinpåslag av en simulator men när det liksom visades på skärmen att man typ föll nedåt från bergen så kändes det verkligen så också.
 
Vi får ge Malla lite fotocred!
 
 
Efter Harry Potter var vi lagom trötta i fötterna. Gick vidare till nästa värld, minns tyvärr inte vad den hette. Där fanns en stor fet jäkla scen och lika stor läktare som vi gick till och vilade fötterna då det var en show. Det var nån typ av teater bara det att skådespelarna även var akrobater, de studsade runt på den där "fejk-bergväggen" hejvilt. Ganska kul att se!
 
Innanför "fortet" där bakom var den där scenen vi tittade på. Sen gick vi snabbt vidare till sista världen som var mer för mindre barn, mycket tecknat. Det finns någon amerikansk tecknad serie som heter "Cat in the hat", och en av karusellerna i denna sista värld var baserad på den serien. Jag såg ordet "cat" och ba "JA VI ÅKER KATT-KARUSELLEN!". Sen fick jag även med Malla som suttit och googlat och insett att det var en barnkarusell (dvs något även hon kunde tänka sig åka hehe). Så vi fick sitta i en vagn som gick skitsakta och åkte runt i någon slags tecknad Cat in the hat-värld, haha. Linus såg nästan ut att somna, han tyckte nog den var lite halvtråkig. Och det kan jag kanske hålla med om, men det var ju skönt att vila fötterna :)
 
Innan vi åkte hem åkte vi Spiderman-simulatorn igen och sen åkte killarna den första vattenkarusellen igen. Malla ville inte åka den då den gick sjuuuuukt snabbt nedför fallet och jag var inte så sugen på att bli dyblöt igen när jag äntligen torkat. Så då roade jag och Malla med att slösa lite pengar på att spruta ned folk som åkte den karusellen istället. Sparade oss såklart till Linus & Berne skulle åka förbi också, fick in en riktig fullträff på dem! Malla däremot missade tyvärr hela Linus men han var redan dyblöt så det spelade inte så stor roll hehe.
 
Det var allt från Orlando! SJUKT roligt var det där, även om det var lite trist att man 1. Inte hann med alla parker (då skulle man ju typ behöva tvp veckor där eller nått) 2. Inte såg så mycket av "vanliga" Orlando utanför parkerna, det ska finnas en huvudgata där med restauranger och klubbar, men dit åkte vi aldrig utan vi valde då att åka till Universal City Walk den kvällen vi hade tid. Sista kvällen hade vi ju varit på Islands of Adventures så då stannade vi kvar på City Walken och käkade på kvällen, lagom risiga efter en heldag av karuseller. Dagen efter tog vi bilen till flygplatsen, pussade bilen hejdå och tackade för en trevlig resa och så flög vi mot NY igen!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0