...then we take Berlin

Ja, jag är inte jättesnabb på det här med att uppdatera bloggen, men bättre sent än aldrig! Här kommer ett bildregn från Berlin! 
 
 
Såhär såg hotellrummet ut! Fint men lite litet kanske, jag hade några smärre utbrott på att jag (tanten) inte kunde hänga in alla kläder i garderoben för den var för LITEN. 
 
Så fort vi kom fram och hade lämpat grejerna och käkat lunch promenerade vi igenom hela Tiergarten, en enorm park inte långt från oss. Jag var i himmelriket, ÄLSKAR parker. Och den här var typ parkernas park. 
 
 
I Tiergarten fanns denna Biergarten, alltså en ölträdgård. Fantastisk uppfinning. Tror det fanns flera Biergartens där men vi missade hela den ena sidan (och då gick vi ändå typ 10 000 steg i den där parken)
 
Grabbarna gillade också Biergarten-konceptet! Och ja, jag tömde ut rödvin över hela bordet, därav näsdukarna (inte för att jag grät alltså, utan för att försöka rädda min nya väska från att bli rosaröd)
 
 
MYSIGT VA?! Varför i hela friden finns inga ölträdgårdar i Uppis?!
 
 
 
Jag bjuder på min allra vackraste Biergarten-min.
 
 
Mitt i parken (som det även gick en bilväg genom) låg Siegessäule, ett pampigt torn med en ängel högst upp. Jag hade läst 237 guider och sett det i flera av dem, så vi knatade glatt upp 300 (!!!) trappsteg för att se utsikten där uppe vid ängelns fötter ungefär. Hade tränat dagen innan och kan säga att mina ben var spaghetti när vi väl kommit ner igen.
 
Utsikten från ena sidan av Siegessäule.
 
 
Siegessäule-selfie! Bernie var inte så jättetillfreds med höjden. 
 
 
På andra sidan parken låg Brandenburger Tor! Och jättemånga turister. Sjukt dålig bild för övrigt, kapade ju hela ovansidan. 
 
 
 
 
Testade denna tyska rätt - currywurst. Alltså korv med ketchup och currykrydda. Ingen aha-upplevelse direkt men helt ok! Det tyckte dock inte Bernie. Han snackade skit om currywurst resten av resan...
 
Käkade lunch vid Spree en av dagarna. Berne fick en utskällning av servitören för att han inte var tillräckligt trevlig när han pratade engelska, haha! 
 
 Spanade på turistbåtar och ville helst hoppa i en. 
 
 
En av kvällarna tog vi oss till en bar som det stod om i en guide, den var liksom omnämnd som "barernas bar". Det var en jättefin bar, förvisso. Men det var ganska dött, dyrt och även om drinkarna var goda var de kanske lite för dekorerade... om man nu kan överdekorera drinkar hade vår bartender svart bälte i det. Malla fick fan en hel skog i sin drink! Och hela upplevelsen ackompanjerades av en tysk piano-trubadur som stod och fejkklinkade på ett piano samtidigt som han försökte sjunga engelska. Vissa verser av "I will survive" lät som Kitty gör när hon vill komma ut på balkongen. Alla som hört hur Kitty låter då (som en pårökt näsapa, ungefär) förstår ju att vi kanske önskade att han inte bara fejkade pianospelet utan även sången. Playback är helt okej ibland. Om man är tysk och inte kan sjunga engelska, till exempel.
 
 
Här poserar jag och Malla med våra superdekorerade drinkar! 
 
På söndagen var det dags för BERLIN ZOOOOO! 
 
 
Fick dock lite ont i magen när de här lejonen var superstressade och panik-gick fram och tillbaka, exakt samma runda i buren, framför typ 150 personer. 
 
 
FICK SE GIRAFFER!!!! :) :) :) :) 
 
Och det här djuret kunde jag ju knappt slita mig från, så sjukt söt. Ingen aning om vad det hette, konstigt nog hade de inga informationstavlor på engelska och jag är ju inte jättehaj på tyska...
 
Selfie med "Tina-fisken" som Linus kallade den. Han tycker att den stora fisken längst ned har likadana mungipor som mig. Alltså är jag och fisken typ de mest buttra individerna i världshistorien.
 
 Flodhästarna var mäktiga! Allra roligast var ju när en av dem lägger av ett avgrundsvrål och Malla seriöst håller på och kissar på sig av skräck. 
 
På måndagen gick inte vårt plan förrän sent på kvällen, så jag & Malla hade siktet inställt på Primark medan killarna ville in i nån teknikaffär eller dylikt. Fick dock lite onda aningar när det är sjukt mycket folk på alla uteserveringar som sitter och dricker öl en måndag mitt på dagen. Och ja, det var ju tokstängt ÖVERALLT (utom på restauranger då). Det var annandag pingst och det ser tydligen tyskarna som kyrkans födelsedag och det ska såklart firas med påmpa och ståt och ledighet och öldrickande. Vafan... så vi gjorde som dem och tog en öl vi med, knatade ytterligare 20 000 steg (som tidigare dagar, jäklar vad vi knatat omkring!) och gick på historiska muséet som var ENORMT. Var sådär pepp på det, lärde mig dock liiiiiiite om andra världskriget. Och eftersom mina krigskunskaper är pinsamt små var det första jag gjorde när jag kom hem var att ägna en kväll på wikipedia om första och andra världskriget. Skulle dock inte säga att jag blivit ett dugg klokare tror jag... 
 
Berlin var iaf en toppenstad! Bäst var Tiergarten och det söta kattdjuret på zoo, haha. Och bastubadet vi tog på hotellet på söndagkvällen, GANSKA skönt att värma ömma gång-muskler! 
 
 

Nytt försök?

Kollar på hockey och när det var som mest spännande bestämde jag mig för att kolla mitt gamla bloggarkiv och kolla vad jag gjorde för ett, två och tre år sen. Ja, jag gör det då och då. Googlar mig själv ibland också, gjorde det senast för att jag skulle visa Mitch att jag ligger på Googles bildträff om man googlar den manliga giraffens genitalier och döm om min ilska (borde vara lättnad, men näe) när jag upptäcker att jag inte ens är förstaträff där längre.

Jaja jag kollade i alla fall vad jag gjorde i maj förrförra året och vet ni vad? För prick två år och en dag sen satt jag i Bernes soffa och skrek "RYSSJÄVLAR" åt tv-n. Snacka om dejavu.

Kände att det var universums sätt att säga till mig att jag borde börja blogga igen.

När sommaren är över och jag tar tag i jobbsökandet igen kanske det är dags att lösenskydda bloggen igen. Vill ju inte att giraffer ska göra det svårare än vad det redan är med jobbsökande. Fram till dess ska jag göra mitt bästa för att jobba mig upp till förstaplatsen på den där googleträffen.

Och kanske blogga lite oftare än en tre gånger per år. Promise!

Kan dock inte lova att ni slipper kattbilder...

RSS 2.0