Rigabilder

Åkte till Sthlm i torsdags med Bernie för en hotellnatt följt av en kryssning till Riga. Mycket trevligt! Har levt det ljuva hotellivet, det ljuva öl- och drinklivet samt det ljuva matlivet. Här kommer lite bilder:
Hotellet i Sthlm (Nordic Sea) var fint! Stort, med sjukt fina fototapeter och med badkar, så jag var jäkligt nöjd eftersom man dessutom fick en påse med badsalt (snacka om lätt att göra mig glad!) Berne var glad över Nespressomaskinen på rummet och den feta tv-n... 
 
 
Gissa om jag använde upp det där badsaltet...
 
Käkade på Belgobaren på kvällen, då vart jag ännu gladare. Jäkligt gött var´e! 
 
Efter restaurangbesöket gick vi till isbaren som fanns på vårt hotell. Receptionisten slängde på oss capes som vägde typ 20 kg. Det tog ett tag innan jag fattade varför han frågade om Berne var "beredd". Vad fan är det att vara beredd på?! Jag kommer från NORRLAND tänkte jag lite bitskt. Sen insåg jag att det är en fördel att vara beredd när någon slänger på en skittung cape och skickar in en i en bar med typ tiominusgrader. När man har bara ben och högklackat. 
 
Fick en halvgod drink i isglas. Det var jävligt kallt åt min nästipp eftersom min näsa tydligen är gigantisk och stötte i glaset hela tiden. 
 
Men jag var glad ändå. Bland is och fårfällar. 
 
På fredagen bar det av mot Riga! Spenderade alltså en natt på en så kallad "partybåt". De så kallade "partymänniskorna" bestod främst av letter. Som dansade vilt på discot, så pass vilt att jag och Berne tyckte att bland det roligaste på hela kvällen (förutom att föräta oss på buffén) var att ta en drink vid bordet intill och bara titta lite på dem. Och skratta. Och vara lite självgoda svenskar överlag. 
 
Framme i Riga! Drack 13-kronors öl och åt jättebillig mat. 
 
Hängde lite vid kanalen som rinner genom stan. Detta är nationaloperan från sidan. Vill flytta detta huset till Sverige och ba flytta in i det. Äga det. Bo i det. Ligga med det. Så fint var det, även om det kanske inte helt framgår av denna bild. 
 
 
Mysigt var det med lite parkhäng! Och kanonväder hade vi ju minst sagt, hela resan. Minst 25 plus alla dagar och strålande sol. Vädergudarna måste älska oss. 
 
Besökte en restaurang högt uppe i ett annat hotell på kvällen. Läst så sjuuuukt bra recensioner om en restaurang som vi bestämde oss för att gå till. Dock hade den bytt namn (och förmodligen ägare). Kom till denna hotell-restaurang, superfint belägen med värsta utsikten. Säkert plats för 150-200 pers. Restaurangen var dock helt jävla tom förutom två servitriser som fnittande visar oss in i denna öde restaurang som vi ändå prompt ska äta på (trots att det inte ens är samma som vi läst om). Det går inte att dricka öl till maten. Inte heller går det att beställa ett glas vin, utan bara vinflaskor. Maten är bara aningens billigare än i Sverige, men vi beställde. Detta på bilden åt jag, det var jäkligt gott. Vinet också. Dock kunde vår typ sjuttonåriga servitris inte öppna vinflaskan, så kocken fick komma ut och hjälpa till. Han har mjukisbyxor, en fotbollslags-tischa och förkläde. Inte en enda gäst kommer under vårt två timmar långa besök. Man kan typ säga att vi hyrde restaurangen för summan av 600 kr, vilket maten kostade. Lite skönt ändå.
 
Sen drog vi till ett annat hotells Skybar, 26 våningar upp med en glashiss utanför fasaden. FETT. Fett goda drinkar också. Det är alltså där strax under Radisson-skylten på bilden ovanför. 
 
På lördagen åt vi denna sinnessjukt goda glass på ett café i Riga. Sen gick vi omkring lite på en gigantisk marknad men hittade inget särskilt, jag köpte ett par skor där dagen innan för 90 spänn, det måste man ju bara älska även om kvaliteten var därefter. 
 
På lördagskvällen tog vi färjan tillbaka mot Stockholm. Ännu en partybåt. Handlade lite i taxfreen, käkade, drack nån öl och tittade på en show. Och, bevare mig väl, nån jävla lottdragning. Kände mig som 65 år, minst. Fick lite ångest men så tänkte jag att jag har ju faktiskt fyllt 25 nu. Bäst att börja vänja in mig... 

Ja nu är vi i alla fall tillbaka i Sverige! Jag är för närvarande gräsänkling och lite mörkrädd. Ska jobba imorgon så lär nog dejta kudden snart. Hörshääj! 

RSS 2.0