Måndagskaffe!

Kan kanske vara det bästa kaffet! Sitter i soffan och fryser som en liten hund. Haft psyk på katterna sen igår kväll, hela natten har Kitty gått omkring och låtit som om hela världens sorger vilade på hennes axlar (tassar?) och till slut vid sju imorse slängde jag ut henne. Nu fortsätter hon på det-är-synd-om-mig-spåret, trots att jag till och med gett henne ost...

 

Har hemtenta denna vecka och har precis kikat igenom den. Kanske dags att sätta igång och skrälla rejält - det vill säga, inte vara ute i sista minuten! På onsdag ska jag dock till skolan för att ge/ta respons på förra veckans inspelade tal. Tar med en skämskudde och en portion självdistans, kan behövas...

 

Helgen har varit trevlig! Mat, vin, bastu & spel i fredags med Jenny, Malla, Linus, Beau & Bernie. I lördags steg vi upp hyfsat tidigt och löste melodikrysset och käkade frukost allihopa på Väktargatan. Mysigt! Sen spring på stan och på kvällen blev det utgång. O´connors blev det, slutar alltid där... Försökte hitta karlar till Jenny men hon var lite väl petig. Kan också vara för att Linus & Malla körde med repliken "det här är Jenny, hon kommer från Hudik". Som om någon skulle ge henne ett mercy-fuck då!

 

Nu hemtentar jag då! Hörshääj!

 


Nästa gång lurar vi med äldsta syster Dolk också!

Whatsuuuuuuuup?

Minns ni det uttrycket från Scary Movie? Hahaha, nostalgin...

 

Idag har jag varit i skolan på en rätt så värdelös föreläsning, sen kommit hem och läst 60 sidor i boken Ett öga rött. Känner mig sådär imponerad än så länge. Kan ju ge honom en eloge som pallat skriva en bok på 250 sidor på, ursäkta uttrycket, blattesvenska. I synnerhet eftersom jag vet att han verkligen KAN skriva riktigt bra. Historien är det dock inget fel på! Kommer väl sluta med att jag går omkring och säger "gussar" och "shunnar" efter att jag läst ut den. Första gången jag läste Snabba Cash sträckläste jag ut den och kände mig helt paj i huvudet sen, som om jag var med i maffian själv ungefär. Böcker kan ju framkalla de konstigaste känslorna alltså...

 

Blir plugg hela eftermiddagen/kvällen och så tänkte jag tvätta lite. Känner mig dock sjukt oinspirerad för att börja leka "onda ögat"-leken i tvättstugan (det måste man på Väktargatan om man vill ha en tvättmaskin nån gång), men bara bita i det sura äpplet!

 

För övrigt kommer 3/4 av Dolksysterklanen vara i Uppsala i helgen, kan ju bli spännande. Går ut hårt med våra bastugener och kör bastu/spelkväll på fredag. Längtar redan efter den där bastun...

 


Sjukt rolig bild jag hittade! I Nianfors typ 2007, Jenny har precis dragit ur en sticka ur min fot som Engla glatt håller upp. Jag lider av smärta och Jenny ser ut som en sadist av hennes min att döma...

Lite gladare nu då

Skitsur imorse men nu börjar det ordna upp sig. Höll ju tal om en av mina favoritförfattare, vilket tog död på morgonhumöret (mer än vanligt då). Konstigt ändå hur man jagar upp sig över 5 minuter av ens liv. Dock är det ju faktiskt skitjobbigt, men överkomligt trots att man är sjukt nervös. Efteråt är det typ eufori bara för att man vet att det minst dröjer en vecka till nästa gång.

 

Nu blev vi dock filmad när vi höll tal. Jag trodde inte att kameran var på när jag gick fram, så jag försöker lätta upp stämningen genom att skaka maniskt på kroppen och möjligen hoppade jag lite upp och ner också. Men hoppsan, kameran var visst på. Detta ska vi skåda på tisdag - Tina med spasmer.

 

Skiter jag dock i just nu, har varit på ovanligt gott humör efter att ha checkat av talhelvetet på att göra-listan. Nu efter ett bad är jag ännu lite nöjdare. Skojar till det helt och dricker ett glas vin också! Imorrn blir det mer skola!

 


Qross & jag i helgen, sjukt hightech i Nianfors med en sjukt kvalitativ webcam...
Ganska mysigt att bli pussad av en hund, ser dock lite butter ut eftersom jag faktiskt trodde att han skulle krossa mina tänder, han har inte tagit del av "myspussar" den där hunden.

Istället för att plugga kan man göra såhär!

Fyller i listor istället för att plugga:

Humör just nu: Trött och lite sur för att jag måste hålla ett tal imorrn, HATAR det!

Favoritgodis: Marabou Scweitzernöt (Stavning?!)

Är det nåt du absolut inte äter: Pölsa. Svåra minnen från barndomen...

Kläder just nu: Jeansleggings, t-shirt & kofta (tråkigt va? Tänk om jag skulle skrivit naken!)

Musik just nu: Tv-n som står på i bakgrunden med Vänner-avsnitt

Vad sa du senast: Internet slutade nyss fungera så nånting i stil med "Har Uno kissat på Internet" och "Kukinternet". Uno är vår katt.

Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Epok och epok. Väljer 1950 typ, för då hade tjejerna så sjukt snygga klänningar.

Sommarplaner: Jobba och dricka rosévin...

Fisk eller badkruka: Säl

Längd: 172 cm över havet, "flaggstång" enligt Beau men det är för att hon är en liten hobbit.

Hur många kuddar sover du med: 4. Berne & jag har varin under huvudet och så har Berne alltid två mellan honom och mig, vet inte om han äcklas lite av mig eller vad det är?!

Favoritväder: Soooool och varmt om man har tillgång till stranden. Höstluft är ju också mysigt!

Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Några dunkar vin, kompisar och Berne så att han kan spränga nånting så att alla ser det så vi får hjälp. Men om det är en tropisk ö och soligt väder får han vänta tills vinet är slut.

Spelar du nåt instrument: Spelat blockflöjt som alla andra elvaåringar. OLJUD. Kunde för några månader sedan Gubben Noak på gitarr, spelade den en gång och glömde efter en timme bort hur man gjorde.

Morgon- eller nattmänniska: Kvällsmänniska.

Vem är viktigast för dig: Att alla jag känner och tycker om lever och aldrig dör ifrån mig, fast det kommer de ju göra en dag ändå de dumma jävlarna?!

Bästa film: Hmm. Senast såg jag Crazy Stupid Love, GRYM! Annars är Crash grym. Och Dirty Dancing såklart...

Tror på liv på andra planeter: Har inte funderat så mkt på det, men näääää va?

Kommer du ihåg din första kärlek: Beror på vad hur man defenierar kärlek, bytte kärleksföremål ungefär varannan månad när jag var liten, ofta var det någon i syster Mallas klass, för de var ju så jävla coola...

Älskar du henne/honom fortfarande: Haha näää!

Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja det är väl bara bestämma sig och köra noll tolerans mot den dumma ursäkten "alkohol gör dumma saker med en".

Ser du dig själv som tolerant mot andra: Hmm beror på hur dum i huvudet andra människor är. Mittemellan kan jag ta, helt dumma i huvudet utan uns av normalitet inte lika mycket...

Ser du på kärleken som ett misstag: Nej?

Hur många barn har du, vill du ha: Högst två, efter att Fredrik Backman i sin blogg beskriver en 1,5 åring som stirrar på en kl 5.30 på morgonen som en "Tyrannus rex" ur Jurassic Park. Det räcker kanske med två dinosaurier, tänker jag mig.

Är du kittlig: Ja, i perioder får jag allvarliga utbrott på att Berne har skägghår.

Snarkar du? Som en lastbilschaffis tydligen. Sexigt värre.

Stjärntecken? Lejon

Rädd för insekter? Spindlar

Största svaghet: Giraffkukar, nikotin och dålig humor

Bästa bok? Janet Evanovichs Stephanie Plum-serie, "Nu ska jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson, "Där regnbågen slutar" av Cecilia Ahern, och en massa massa fler!

Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Tidsmaskin och att stundtals kunna förvandlas till en fluga på väggen!

Har du någon flickvän/pojkvän? Ja.

Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Aldrig pierca nått annat än öronen som jag redan har hål i. Tatuering är inget jag känner mig sugen på nu, tror inte jag kommer bli det i framtiden heller.

Gungar du på stolen? Hehe jämt när jag var yngre. Inte så mycket nu längre vad jag vet.

Hur många syskon har du? 3 storasystrar.

Vad är du mest rädd för? Spindlar.

Är du rädd för blod? Skriker ju inte av glädje om jag ser blod, men är inte särskilt rädd heller.

Vad gör du om du får hicka? Gnäller över att jag har hicka.

Röker du? Ja

Snusar du? Snusläpp? Ja, ja

Kaffe, te eller inget? Kaffe på dagen, te på kvällen!

Har du en besatthet? Skulle väl vara giraffkukar då.


Dolly Parton-mode

Ligger i soffan med en oväntad magvärk som jag inte har någon aning om vad den vill mig, och lyssnar på Dolly Parton. Får ibland ett Dolly Parton-sug, vill vara blond med astuperat hår, badbollstuttar och countrystämma. Undra hur mitt liv skulle se ut om jag var blond och hade sillisar?! Värt att fundera över känner jag.

 

Vilket ju osökt får mig att tänka på när jag var tretton-fjorton år och hade nått sug efter att uttrycka åsikter, skrev en text på svenskan som handlade om att blondiner inte borde ses ner på bara för att de var blonda och kanske hade stora pattar. Rubriken kan ha varit något i stil med "Intelligens sitter inte i hårfärgen".

 

HAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHA. Nog för att jag säkert tyckte att det var en extremt viktig "samhällsfråga" när jag var tretton-fjorton år. Och säkert hade tidningar som FRIDA och Veckorevyn något med saken att göra. De planterade ju in en del "debattfrågor" i tonåringarna, på gott och ont.

 

Men vad fan! Kom igen Tina 13 år! Om du nu hade någon slags tvångsmässig vilja att skriva nått viktigt, kunde du åtminstone inte gjort det lite mer dramatiskt och börjat skriva om världsfred istället?

 

Fast antar att Blondiner/Brunetter var ett hetare debattämne i en fjortonårings liv än vad världsfred var år 2001/2002. Trots terrorattacker och annat kul. Undra vad som är sådana här "viktiga frågor" nuförtiden bland tonåringarna? Kanske ska höra mig för hos systerbarnet om ett år...

 


Det är lugnt Dolly! Tina 13 år tyckte inte att du var dum iaf, fastän du är storbystad och superblond...

Isoleringshelg (typ)

Haft en grymt skönt helg! Stack till föräldrarna i storskogen i fredags, åt hiskeliga mängder mat och annat onyttigt samt busade med hundarna. Qross har växt, fast mest har hans ben växt sig milslånga medan hans valpiga kropp försöker samkoordineras med dem. Det går sådär, han ramlar cirka fyra gånger/minut och ser lika förvånad ut varje gång.

 

Lördagen tog jag en liten prommis med denna långbenta hundkrake och upptäckte till min förvåning två hästar i vår lilla by! Som är bosatt i ett stall där jag & Malla brukade sköta en häst som bodde där för typ 15 år sen. Sen dess har det inte funnits några hästar. Så snacka om big news med lite hästblod i byn! Qross har aldrig sett en häst förut, så hans reaktion på det hela var att tvärstanna, sätta sig ner och bara glo i en kvart, fick knappt därifrån honom. Tänk er då när hundstackarn ser en älg...

 

Sen på eftermiddagen drog jag & Malla till äldsta syster Linda där även Jenny var. Käkade mat, bastade, drack vin och spelade nått spel som hette "Ryktet går". Man skulle rita ett ord, skicka vidare blocket, de skulle gissa vad det var, osv. Kan säga att samtliga Dolk-Sutinens ritgener gått till Linda och Engla. Jag har inte ens ett litet uns målarkänsla i min kropp, så tänk er själv när jag ska rita ett jävla vulkanutbrott!

 

Nu är jag hemma och har catch-up med Beau och Berne om helgens bravader! Blir tidig säng tror jag, börjar åtta imorn...

 


Fyra Dolksystrar på bröllop i somras, fråga mig inte vad mitt minspel led av för allvarlig sjukdom denna dag...

Giraffsnoppar & yatzy

I korta ordalag min dag. Vaknade, blev spöad av Berne i yatzy, blev sur. Gick hem för att plugga, insåg att inte mindre än två väldigt viktiga papper saknas (varav den ena är själva definitionen av uppgiften, lätt att göra uppgiften om man inte vet hur den ska göras...). Fick den, insåg att ett till rätt viktigt papper saknades. FAIL.

 

Fick också veta att bilder på mig (och mina kompisar, hahaha hohohoho hihihihi) dyker upp på googles bildsök om man googlar ordet "giraffkuk". Hur ställer vi oss då till detta?

 

Ja, det är ju onekligen sjukt roligt. Och läskigt. Och förvirrande för mina stackars kompisar som också dyker upp i samband med giraffkukar på google. Förklaringen lyder att jag varit extremt nyfiken på hur en giraffkuk ser ut i typ två år, och det HAR verkligen inte gått att hitta ett svar. Anledningen till hur jag från första början ens kom att tänka på detta är oklar, men jag antar att det var sprit eller åtminstone några glas vin och en stor skopa tristess inblandat.

 

Sen idag när jag skriver om denna googlebildsträff på facebook (jobbigt också att veta att man skrivit ordet giraffkuk och min tolvåriga systerdotter har mig som vän på facebook, avdelning dålig förebild), så hittar en kompis till mig EN FILM om en giraffkuk! Vad fan! Här har man letat i två år, och så hittar han en! Nåja. Kan upplysa er om att ollonet på den snoppen (som varken var fläckig eller överdrivet stor till min besvikelse) påminde farligt mycket om ett duschmunstycke. Så bekräftades iaf att det var något som inte riktigt stod rätt till med giraffkukar.

 

För övrigt har jag & Beau blivit bjudna på lasagne och kladdkaka hos Berne idag, jag har skrivit kylskåpspoesi, spöat skiten ur de andra två i yatzy samt så har vi sett Crazy, Stupid, Love och jag förälskade mig lite i den filmen (och Ryan Goslings bara överkropp). Och ja, detta sista stycke skrevs enbart för att balansera upp föregående om giraffkukar, som jag på förhand inte tänkt ge så mycket utrymme. Säger ju en del om mig, att det vart tre stycken ändå.

 

Nu ska jag spöa Berne i yatzy igen. Hörshääj!

 


Denna bild är med som resultatet av en bildgoogling på giraffkuk. Känn dig delaktig Malla. I giraffkuksträsket, så att säga.

Plugga/Blogga

Stängde in mig på mitt rum för att plugga lite, drar genast fram blogg.se för att blogga lite istället. Prioritering, eller vad det heter.

 

Vart i skolan idag på föreläsning och en snabbgruppträff. Tvättar för fullt och väntar på att Berne ska sluta, ska hem till honom sen! Har blivit totalt besatt av "24", inne på tredje säsongen nu. Tycker knappt om huvudrollskaraktären så förstår inte varför jag envisas med att titta, men det är ju så spännande...

 

Har icke mycket att förtälja, mest plugg och annat tråkigt som snurrar runt i huvudet för tillfället. Ska hem till Hudik i helgen, isolera mig i Nianfors fre-lör och leka med Qross och kolla om min katt där fortfarande väger 25 kg (kanske 27 kg nu eftersom han brukar bosätta sig vid slakteriet i dessa älgjaktstider). Sen på lördag ska alla systrar Dolk spela spel, dricka vin och basta, gött! Var ett tag sen vi träffades allihopa så kan tänka mig att det blir tuppfight om vem som hörs mest. Gissar att Malla ligger nära till hands att vinna den matchen, brukar va så!

 

För övrigt suger ni på att kommentera, skärpning va!

 


Tänk om alla vi flyttade hit (utanför Bollnäs). Vilket helvete våra grannar skulle ha, haha!


Die motherfucker die?

SJUKVÅRDEN - TINA: 74 - 0.

 

I måndags spenderade jag cirka en timme med att sitta i telefonköer, bli felkopplad eller borttryckt av inkompetenta telefonister och dylikt. Idag spenderade jag cirka en halvtimme i en telefonkö till vårdgarantin under tiden jag försökte göra ett grupparbete pga deras otroliga korkade telefontider. Detta gjorde jag enbart för att få veta att jag inte går under deras regler eftersom jag sökt vård utanför min hemkommun. Om jag inte vore så otroligt förbannad över att min EGEN LÄKARE rekommenderade mig att vända mig till just vårdgarantin, uppenbarligen utan att veta ens hur vårdgarantin fungerar, så skulle jag skratta. Men det gör jag inte. Istället spelar jag Die motherfucker die på högsta volym och vet inte om jag ska dedikera låtjäveln till min läkare, inkompetenta växeltelefonister, sekreterare eller verksamhetschefer på Ackis. Eller kanske vårdgarantin.

 

På Ackis tycker de inte att de något som helst ansvar eftersom det är min specialistläkare som klantat till remissen, och han tycker att Ackis är sega och att jag ska vända mig till vårdgarantin som INTE KAN HJÄLPA MIG.

 

Snälla! Påminn mig om att om jag om 40 år får ett hjärtfel, och får reda på att någon värstingspecialist i Sthlm kan bota mig till 100 procent, ATT INTE SÖKA HJÄLP DÄR! Tror inte mitt hjärta klarar av att ringa och skälla/skrika/gråta/be om en remiss som hamnat i någon slags karantän. Då är det fan bättre att ligga och självdö hemma.

 

Min axel dödar inte mig, men den är utsliten och värker flera gånger i veckan. Det är principen. Man söker hjälp av en anledning, men rättigheterna hamnar lite mellan raderna på något vis, när varken sjukvården eller vårdgarantin kan hjälpa en. Och när man blir frustrerad och arg på dem så är det knappast till ens fördel - kan ge mig fan på att min remiss kommer ligga ytterligare i tre månader nu bara för att de tycker att jag är så jävla jobbig. Och inte ett dugg kan jag göra åt det förutom att möjligen hävda att jag är psyksjuk. Fast nej, just ja. Psykvården i Sverige har ju inte heller alla hästar i hagen.

 

Nä men om man skulle ta och sparka in en vägg eller nått. Hörshääj.

 Måndagsnöje

Jag och Bea har precis käkat isterband (nostalgi) och sitter nu i soffan och spelar Yatzy på hennes nya Iphone. Ska följa med Berne strax på fler lägenhetsvisningar som han ska på. Roar mig med att glo in i folks garderober för att se på vad de har för kläder samt gissa huruvida det är en kille eller tjej som inrett lägenheten.

 

Har idag hållt en instruktion om hur man anmäler sig blodgivare. Var så jävla nervös innan att jag trodde att jag skulle dö, men det gick ju hyfsat. Kan inte för mitt liv förstå det där - skulle lätt kunna sitta i en timme och hålla en monolog inför hela klassen. Men när jag måste stå upp, då blir jag dödsnervös. Så sjukt töntigt!

 

Jäkla massa i skolan nu, en del riktigt intressanta saker och en del skit. Antar att det är nån typ av balans i tillvaron eller?

 

Nu ska jag försöka att inte döda Beau som vinner över mig i Yatzy och packa lite grejer, sover hos Berne inatt. Imorrn blir det grupparbete för hela slanten. Hörshääj!

 


Hej-vi-är-så-jävla-fräscha-efter-att-ha-sett-Movits!-på-GH-Kvalborg-typ-2009.

Söndagkvällsförvriden

Mmm så blev det söndag igen då, denna hemska dag som envisas med att komma tillbaka varje vecka trots att vi hatar den. Idag är det lite extraångest eftersom jag måste plugga och skriva ihop mitt tal till morgondagens lektion, KÄNNS INGET BRA! Har jordens ångest för det, stå där och babbla i några minuter och låta viktig. Hade jag fått sitta ner hade det varit piece of cake men det går ju tydligen inte för sig.

 

Söndagen har spenderats med att vakna hos Berne, lätt sliten efter gårdagens bravader, dra på mig gårdagens partykläder, slänga ett öga i spegeln och inse att påsarna under ögonen är av den värre sorten och sedan haka armkrok med Berne och gå hundra meter över vägen för en lägenhetsvisning som Berne skulle på. Trodde mäklaren skulle slänga ut mig men han var snäll och lät bli.

 

Sen har vi varit och käkat pizza med Malla & Linus och tog en liten söndagsroadtrip efter det. ÄNTLIGEN FICK JAG KLAPPA EN HÄST! Fast under lätt suspekta former, då vi åkte till en ridskola och smög omkring hagarna med spritandedräkt och maniskt glodde på hästarna för att se vem som ville bli klappad. Men skönt att jag kan checka av den tvångstanken nu då. Det tycker nog Berne också.

 

Nä nu blir det plugg. BUHU. Hörshääj!

 


Munter tjej för någon helg sedan!

Skön helg!

Fasen vad skönt det är med helg, har varit en rätt dryg skolvecka och värre blir det på måndag när jag ska hålla ett tal, hua... Får ångest bara jag tänker på det!

 

Igår var jag, Berne, Linus & Malla här hemma och käkade tacos, drack vin och kollade på Idol. Hade egentligen inte tänkt gå ut men eftersom jag råkat se på facebook att Banshee Bones (ett band som spelade på OC när vi träffade Grabbarna Grus som var sjukt bra!) gjorde comeback på OC i helgen, blev det lite ändrade planer. Tog det dock jäkligt lugnt, var ju skönt idag!

 

Dagen har spenderats med att sova aplänge och sedan åkte jag & Berne en sväng för att leta upp en häst som jag kan klappa. Har fått någon tvångstanke om det där, för någon helg sedan var vi också och letade en häst men det fanns ju inga man bara kan kliva ur bilen och gå ut och klappa utan att tas för suspekta hästtjuvar. Idag fortsatte det spåret, inte en häst så långt ögat kan nå. Berne är visserligen med på noterna och letar glatt hästar utan att egentligen förstå varför. Idag stannade vi utanför 4H-gården i Gränby och han frågade om jag inte "kunde nöja mig med en getjävel" istället.

 

Gick en sväng på Gränby, käkade på Burger King och hamnade i allvarlig matkoma efteråt. Börjar bli bättre nu, tur det eftersom jag & Berne ska käka på Akropolis ikväll! Sen blir det väl nån öl ute med de andra dårarna.

 


40-årsfest för Peter i maj, Tina 12 år dricker rosé och ser ut som en rumpnisse.

Uppdrag granskning

Tittar på Uppdrag Granskning på nätet, gårdagens avsnitt som handlade om Pär Johansson i Glada Hudik-teatern. En ganska sorglig historia!

 

Pär Johansson har gjort ett jättebra arbete med att starta upp denna verksamhet men talesspråket mycket vill ha mer verkar ligga nära till hands, med dubbelfakturor och det faktum att han och hans "chefer" ljuger de utvecklingsstördas familjer rätt upp i ansiktet när de påstår att de har samma lön som övriga ensemblen. Sätter situationstecken på Pärs "chefer" då det verkar som om förvaltningschefen och kommunchefen gett Pär fria tyglar utan någon som helst kontroll över situationen...

 

Sen tycker jag att förvaltningschefen är det största frågetecknet, som på allvar menar att en del av lönen är utveckling. Varenda jävla människa utvecklas väl i någon mån på sitt jobb, iaf majoriteten. Hur fan tänkte hon där? Av alla korkade bortförklaringar valde hon den? But WHYYYYYYY?

 

Ett annat frågetecken var ju kvinnan som hostade som besatt och ställde sig i vägen för kameran innan de skulle ha mötet i konferensrummet. Undra om hon fick de direktiven innan eller om hon frivilligt ställde upp för sina medarbetare genom att torrhosta frenetiskt? Ganska underhållande hur som helst!

 

Pär Johansson är fantastiskt duktig på att prata för sig, men uppenbarligen inte när han får kritik. Som när han mötte Janne Josefsson efter en föreställning och tyckte Josefsson bytt inställning väldigt snabbt. Nähä?

 

Sammanfattningsvis gillar jag fortfarande inte Janne Josefsson, kommer drömma mardrömmar om honom inatt. Tycker han är som den värsta sortens duracellkanin på speed och det skrämmer mig!

 

 

 


Svensk sjukvård - en liten berättelse

Det finns inga ord för hur mycket allting krånglat sedan jag för över ett år sedan började försöka söka mig till Uppsalas sjukvård för min axel. Jag har gått i sjukgymnastik i två omgångar tidigare i Hudik men axeln blir inte bättre, och eftersom den blir mer och mer utsliten och glider ur led i princip av allt jag gör bestämde jag mig för att jag väl får försöka få en operation.

 

Eftersom jag aldrig besökt en vårdcentral förut i Uppsala fanns inte min journal från Hudik här. Den måste de ha för att jag skulle kunna boka in ett besök på vårdcentralen. Under en och en halv månads tid förra sommaren ringde jag min vårdcentral och Hudiks sjukhus ungefär 2-3 ggr i veckan för dels kolla om den kommit till vårdcentralen. Och sedan, när det efter varje samtal blivit bekräftad att de inte fått den, ringa till Hudik för att se vad fan de sysslar med. Det tog ungefär 2 veckor för dem att inse att min remiss inte fanns datoriserad vilket tjejen i Hudik som tog mitt samtal inte kunde förstå själv.

 

Jag funderade ett tag på om jag levde i någon jävla 60-talsillusion när journalen år 2011 alltså inte finns i datasystemet, utan som papper med ortopeders, sjukgymnasters och doktorers extremt taskiga handstil nedpräntad. Sen tog det ytterligare två veckor innan de fick fingrarna ur och skickade journalen. Men de skickade då journalen till MIG, och inte till min vårdcentral. Det löste sig och jag fick komma dit. Får träffa en doktor som vickar lite nonchalant på axeln och säger att ja, den går ur led. Som om jag inte fattat det själv. Han sätter sig sedan vid datorn och GOOGLAR "axelluxation". Då vet man ju inte om man ska skratta eller gråta. Jag berättar att jag hittat en specialistläkares hemsida som jag mailat med och som sagt att jag kan remitteras dit av min husläkare. Ber min läkare om detta och han gör det, säger att jag "är en duktig flicka som har en egen vilja". Vad nu det ska betyda.

 

Blir kallad till denna specialistmottagning relativt snabbt och han vickar på min axel, tycker att den beter sig väldigt konstigt. Skickar mig på magnetröntgen i Enköping då de tydligen ska ha extremt bra teknik. Två månader senare får jag denna röntgen och efter ytterligare 1,5 månad ännu en kallelse till specialistläkaren. Han berättar att jag kommer få en operation men att han måste skicka en remiss som går via Uppsala då jag står skriven här. Han vet att remissen kommer skickas tillbaka till honom med en betalningsförbindelse.

 

Detta var i mars och jag har fortfarande inte sett skymten av denna remiss. Har ett flertal gånger kontaktat både Akademiska här i Uppsala samt min specialistmottagning. Anledningen är oklar - först skickade Uppsala tillbaka remissen för att den "hade ett för dåligt innehåll". Jag var väldigt på min specialistmottagning och de skickade en ny remiss i mitten på augusti. Efter några veckor hörde jag av mig till Akademiska för att kolla vad det är som tar så lång tid men det finns inget svar på det. Det enda jag vet är att den ansvariga i Uppsala "varit borta några veckor". För två veckor sedan skickade han ett mail, skrev att han dikterat en remiss till min specialistmottagning och att de borde få den inom en vecka. Nu har det gått två veckor och idag fick jag veta att de inte fått någon. Fick ett sådant psykbryt idag i telefon att jag tror jag sprängde en och annan trumhinna på människan i luren. Som säkert fick ta en del obefogad skit då det verkar som om det är Akademiska som har allvarliga kommunikationsproblem och inte min specialistmottagning. Kan vända mig till vårdgarantin men vill helst göra operationen där.

 

Funderar vad det är som är så förbannat svårt? Vad är det för människor som sitter och mailar ursäkter men inte gör någon nytta? Och vad är det med namnet Tina Dolk som gör att varenda jävla vårdinrättning låter journaler och remisser bara falla bort?

 

Jag är 23 år och relativt frisk förutom en axel som hoppar ur led vad jag än gör och uppenbara aggressionsproblem gentemot sjukvården. Förstår ni hur jobbigt det hade varit om detta hade hänt Berta, 75, halvdöv och inte kapabel att ringa 46 000 samtal på ett år bara på grund av en operation?

 Bernies Iphonebilder!

Slänger in en massa bilder, vet inte om vissa redan visats här. Men har ju ingen kamera så då kan man glatt sno andras foton! De flesta från i somras, tål ju att tittas på när det är typ 1 plusgrad när man kliver upp på morgonen numera.
Midsommar, jag ser ut att vara cirkus 2,5 meter lång.
Fina kransar hade vi iaf som Bea gjort!
Ute hos Daze i Gimo, bra midsommar!
Det tyckte Beau också!
Lekledaren och värden visar var skåpet ska stå.
Bekymrade? Linus & Jerry!
Midsommardagen...vissa har roliga än andra!
Getjäveln som bet mig två sekunder efter att bilden tagits.
Eckerö!
Happy face /Happy Horse
Hölick, Hudik
Mimmi & Berne på Kul i Parken!
Jag & Beau hade tydligen också jävligt Kul i Parken!
Bergsbestigning på Blaxås, ger Malla en lyckospark eller något.
Vaddå samma kroppsspråk?
Dök upp lite andra random människor också... Eller ja, en av dem råkade ju vara vår big sister Jenny!
Sen fick Niklas för sig att han skulle köra med sin jeepjävel upp för en slalombacke (!). Jag var livrädd och Berne skrattade. Då blir jag såhär sur.
Här har jag lugnat ner mig, trots att vi snart ska ner för slalombacken...
Bockarna en söndag, hittae minsann Jenny där också!
Malla våldtar en villig Linus.
O´Connors i slutet på sommaren, surmunnen är framme på Malla...Linus ser oskyldig ut.
Grönan med gänget, gillar Jerrys crazy min därbak!
Bernie!
Pizzabak hos Eve & grabbarna. Fattar inte grejen med att jag skelar på var fjärde bild som tas på mig, måste sitta kvar från barndomen!
Grabbarna & Beau i söffan!
Jag & Bernie drog till Sthlm och bodde på hotell. Berne har en rad bilder när jag sitter och sminkar mig av oklar anledning. Hur som helst, helt omöjligt att ta på mascara utan att gapa lite. HELT OMÖJLIGT!
Sen ville jag vara en hysterisk sumobrottare för en stund...
...för att sedan övergå till bara hysterisk
Kitty har softat ned sig i en låda, hennes nya favvoställe!

Hetsäter korv

Det är väl ungefär dagens aktivitet. Var ner på stan och lämnade tillbaka fem böcker som samtliga är två månader sena. Fick inte betala en förmögenhet som jag trodde, men förtjänade tydligen några onda blickar från bibliotekarien. Tog en kaffe med Malla & Linn och besökte marknaden på Vaksala Torg. Köpte hem två feta korvar, massa godis, lite te och ett Yatzy till Berne som vi ska spela när vi har tråkigt.

 

Missade ju marknaden i Hudik i år, tog igen det nu! Sitter och äter vitlökskorv och känner mig nöjd med livet. Sen tänker jag lite på skolan och på att jag ska hålla ett jävla föredrag på måndag för att inte bli helt lyrisk och uppe bland molnen. Är så odräglig när jag är på det humöret.

 

Blir väl snart upplockad av Malla i hennes racerbil, ska plocka upp lilla Linus på sjukan. Malla hittar inte i Uppsala, vilket hon inbillar sig att jag gör. Fine att jag hittar hyfsat numera, men inte BILVÄGAR! Men jag låter henne tro det, för det kan bli sjukt kul sen när vi åker mot enkelriktat och har dödsångest.

 


Jag, Malla & Lilla Linus i Hudik i somras. Linus älskar Hudik så mycket att han klappar händerna (eller är det Hudikbor han gillar så mycket?). Själv försöker jag se ut som en gangster men det går ju sådär när man har en ljusrosa klänning med pärlor och vid kjol.

Hysterisk/Slö

Häpp häpp! Känner mig som en hybrid mellan extremt hysterisk och extremt slö i hjärnan. Har varit i skolan idag och fick en timme på oss att skriva någon slags reflektion. Min blev fem sidor lång på mindre än en halvtimme, hyfsad skrivkramp efter det. Sen hade vi introduktion till en ny delkurs som ska bli så jävla kul! Vi ska välja ut en stad som vi vill göra till kulturstad och därefter marknadsföra, sätta ihop en projektplan, osv och hela arbetet ska bedömas av en jury.

 

Kom hem och slängde in lite tvätt och dammsugade. Lyckades dammsuga upp någon jävla kattleksaksråtta så det blev stopp. Sen lyckades jag dammsuga upp samma råtta igen, hur nu det gick till. Sen när jag stängt av dammsugaren började den låta mystiskt. Ungefär som en tarantela som går runt på golvet. Jag har ju en spindelfobi av den högre nivån och det är inte helt ovanligt att jag tror att jag dammsugat upp tarantelor när dammsugaren går trögt. Men nu LÄT det ju till och med som en! Ställde mig i köket och funderade på om jag skulle börja grina, sen upptäckte jag att det bara var sladdindragsgrejen som var glapp.

 

Känner att jag inte riktigt nått till sådär klok vuxen ålder när man städar motvilligt men njuter av tillfredställelsen efteråt. När man nått den där kloka vuxna åldern städar man jätteofta bara för att få tillfredsställelsen. Själv glömmer jag bort hur skönt det är efteråt bara för att jag städar så jävla sällan!

 

I brist på passande bilder lägger jag upp denna, på Eves & co kudde i Märsta... Älskar irrelevanta bilder!


Schleten!

Är en sån jävla tröttmössa för tillfället, helt slut efter helgen! Hade ju grammatikdugga i fredags, tror det gick hyfsat. På kvällen träffades klassen på Upplands för öl och till allas (mest killarnas) förtjusning fanns en tv där vi satt så de kunde följa fotbollen med ett halvt öga. Drack korkat nog två shots, det var två shots för mycket kan jag säga!

 

Lätt bakis på lördagen, käkade lunch/middag på Pitchers och tog en öl med Bea och Malla. Kändes bara lätt alkoholistiskt då klockan var över tre. Drog sen till Gävle för att dricka vin med Malin, fick träffa både hennes barn Thelma, hunden Bella och hennes man Christian! Kollade igenom gamla bilder från våra gymnasiefest-dåd, skrattade ihjäl oss åt hur fan vi sett ut. Gick på Harrys och dansade och idag har vi faktiskt varit hyfsat pigga. Tror bakisheten dök på mig på tåget hem. Sjukt trevligt hade vi iaf!

 

Skulle "granska" Malins man då jag aldrig träffat honom, kom dock aldrig på några jobbiga frågor. Kom att tänka på när Eve precis träffat Hannes och presenterade honom för mig för första gången. Kvällen spenderades då med att jag sitter med en riktigt evil min och "Bibeln - en bok om mina vänner" i högsta hugg , och läser högt och tvingar honom att svara på frågor. 6 sidor av jobbiga frågor av typen "Hur många har du legat med? Har du haft könssjukdomar? I så fall, vilka? Kom igen nu då, hur många har du legat med egentligen?". Ska införskaffa denna bok nästa gång jag hälsar på Malin så jag får utsätta Christian för det!

 


Jag & Malin i våra essen! -06, på fest hos Ebba.

Grammatiken alltså...

Kom hem efter skolan, tog fram min överfulla mapp med skittråkiga grammatikpapper och spred ut dem över köksbordet. Tittade lite på dem. Satte mig vid datorn (i ett annat rum för att vara säker på att slippa se dem). Gick till köket, satte mig i tio minuter. Såg begreppet "nominalfras" på ett av papperna. Gick till sovrummet och satte mig vid datorn igen. Sen har det fortsatt så under resten av dagen/kvällen. Ord som "nominalfras", "satsfläta", "bisatser", "subjunktioner" och liknande har liksom förstört allting.

 

Imorrn har vi dubbellektion, denna kurs innehåller en "Tala"-delkurs. Har råångest inför den då jag fick svart på vitt idag att vi vid ett tillfälle kommer SPELAS IN då vi har presentation och sedan ska lyssna på detta i klassen. Känns ju inget skräckinjagande alls.

 

Fixade ett nytt leg idag också, kommer se ut som en terrorist även på detta. Vad är grejen med att man inte få le? Folk kommer tro att jag är Saddam Husseins avlägsna släkting när de ser mitt nya. För att inte tala om passet!

 

Ska krypa ned i ett hett bad nu, sen försöka ge mig i kast med grammatiken igen. Efter duggan på fredag ska vi i alla fall fira/sörja den med en liten klassfest. Ska bli jäkligt kul! Sen på lördag ska jag till Gävle och träffa Malin och dricka mängder med vin, ska också bli sjukt kul!

 


Brukar kolla på denna bild när jag känner mig sur. Den har liksom allt. Mallas överklass-charteransikte och min "artonåring på studentresa med taskiga tatueringar och jävligt sugen på ett ligg med en turk efter tequilaracet"-min.

Sen sist

Ja, ungefär detta har hänt:

 

1. Gått i skolan och varit fortsatt hysterisk över grammatik jag inte förstår. Funderat över satsfläta. Ett sjukt ord. Många associationer på det.

 

2. Jag & Berne har tömt oss på 4,5 dl blod var. Väldigt underhållande att Berne, som inte är ett stort fan av sprutor, både på blodprovet och på självaste blodtömningen blivit inkallad före mig. Särskilt eftersom det är jag som tjatat dit honom, och så får han vara försökskanin. Notera att ingen av oss dött, dock.

 

3. Engla kom hit igår, vi käkade taccos och kikade på film. Idag badade vi på Fyrishov och jag lyckades stuka två tår. Blir knappt förvånad, skulle prompt tävla på någon jävla bana och så ramlar jag i, smidig som en valross, och tårna fastnar i nått och det var inte så skönt ska ni veta. Sen gick vi på bio, "Jag saknar dig". Jävligt sorglig film, jag brukar inte gråta till filmer men detta var ju helt sjukt, hela biosalongen satt och snöt sig samtidigt i någon slags kollektiv "det är lite pinsamt att grina så mycket så man snorar på bio"-känsla så fort ljuset tändes. Jag & Engla haltade till bussen, och bölade typ fortfarande. Engla bölade även när vi satt i soffan. Haha. Så upplyftande att se den filmen en lördag. Slog igång "Bring it on" sen, hejaklacksfilmer gör underverk för humöret, hur töntiga de än må vara! Nu ligger vi i soffan och ska sova!

 

Soffläge!

 

 


RSS 2.0