Karaktärsproblem

Skulle ju sitta inne hela eftermiddagen/kvällen igår och skriva på uppsatsen. Skrev förvisso några timmar men långt ifrån så mycket som jag tänkt. Johan kom förbi så vi gick och käkade pizza och försökte dra ihop ett gäng och gå ut. Hans kompisar är ju som bekant lite knäppa och ville hellre gå ut i Östhammar. Så jag & Johan gick på Pitchers och mötte upp Bea som varit på klassfest, hon hade även med en klasskompis. Satt och dividerade vart vi skulle gå och kom på att vi skulle gå på Etage. Fråga mig inte varför, men det hade något att göra med att vi ville sjunga karaoke (?)
Vilket vi också gjorde. Våra fyra fagra röster till melodin av Ebba Gröns 800 grader kanske inte var det mest musikaliska framträdandet i Etages historia, men vi trivdes helt uppenbart med att vråla för allt var vi var värda. Tur att de inte hade "Ung och kåt", den hade vi nämligen egentligen tänkt sjunga...
Träffade på en gammal jobbarkompis som tillsammans med en kompis fick agera vårt största publikstöd. De sammanfattade hela framträdandet med meningen "tja, ni skrek ju en hel del iaf, och det gör ju Ebba Grön också..." Skitbra. Tur att Etages besökare en lördagkväll inte är några man behöver skämmas inför. Alla är lika knäppa i huvudet och 90 procent har så fula kläder att man tror att man blivit förflyttad till ett annat land där white trash är högsta mode.
Nu har jag tagit ett lååångt bad och ska rycka upp mig och skriva lite mer på uppsatsen. Har av förklarliga skäl inte varit så himla pigg idag! Hörshääj!
PS - det är inte jag som är full fortfarande, det går inte att styckeindela inlägget av någon oförklarlig anledning!

Finalmiss i Eurovision jämförbart med flygkrasch?

– Hur stor kan en rubrik bli i en tidning, kan man få dem i meter? Det här är en nationell tragedi, här snackar vi fjorton flygkrascher på en gång, säger han till Aftenposten.

Rikspuckot jämför en svensk finalmiss i Melodifestivalen med fjorton samtida flygkrascher... Att ens komma på tanken att göra en sådan jämförelse känns ju helt sinnessjukt! Hur jävla pantad kan man bli? Och nej, jag tror inte ens att han är ironisk. Han är helt enkelt dum i huvudet.

Och så läser man att de borde lägga ned svenska melodifestivalen. Eh, varför inte lägga ner hela Eurovision? Är det någon som orkar lyssna på alla skitlåtar från Europas alla hörn där de vaskat fram de absolut konstigaste (ursäkta, "nytänkande"...) numren de kan hitta? Jag kan sträcka mig till att se det svenska numret, om man absolut måste se resten kan man muta och ägna sig åt humorrelaterade aktiviteter som siffror i Eurovision:
1. Antal sömninspirerade ballader
2. Antal transvestit-nummer
3. Antal extremt "nytänkande", dvs helt jävla sjuka, dansnummer
4. Antal bögar som expertkommenterar för varje land (jag har inget emot bögar, men kom igen...)
5. Antal "tokroliga" folkdansnummer

Sitter på EP och kämpar med uppsats. Återigen. Oväntat va? Blir dock inte lika långdragen idag, igår kväll kom jag hem typ halvnio... Ikväll blir det tidig hemgång eftersom jag, Beau & Soffan ska grilla och dricka lite vin för att sedan bege oss till bion och SATC 2! Underbart!

Därför kanske man ska göra lite nytta nu när man är tidsbegränsad... Men ett blogginlägg om dagen är ju givet när man skriver uppsats. Helt klart. Hörshääj!


Jag & Beau 2007. Bruna var vi ju iaf.


Kan du cykla utan att använda händerna?

Om du kan det, vill du gärna då bevisa det för hela världen genom att cykla mitt i stan med händerna lojt hängande utefter kroppen och med ett överlägset och nöjt flin på läpparna? För att demonstrera hur grym du är?

Trodde väl inte det. Därför fattar jag inte varför det är så extremt många som faktiskt GÖR så. De är så barnsligt stolta över att kunna cykla utan händer att de liksom gör det hela tiden. Fine om man gör det för att man ska använda händerna till annat. Men annars borde det införas cykla-utan-händer-förbud. Ibland får jag god lust att hoppa framför en cyklist som gör så bara för att kunna säga "om du HÅLLT I STYRET skulle jag INTE BRUTIT MITT BEN, ditt PUCKO!". Undviker det dock då jag gärna vill ha båda mina ben i behåll.

Till saken hör att det mest är killar som utövar denna förargliga "konst". Vad säger det då oss tjejer? Det ska jag tala om för er! STAY AWAY! Om ni nånsin börjar träffa en kille som visar sig vara en jag-kan-cykla-utan-händer-kille är det enda rätta att dumpa honom. Kanske att ni ska dumpa honom genom att tex knuffa ner honom från cykeln och säga "Du är en tönt, jag vill inte ha dig".

En annan intressant aspekt av det hela är ju att typ alla kan cykla utan händer. Till och med jag kunde det förut (föga bara i cirkus 4 sekunder, men det är ju en helt annan femma, nu var det extremt längesen jag testade). Och om alla kan det, varför då stoltsera med det? Det är ju som att börja hoppa längdhopp bara för att man kan hoppa över 2 meter. ALLA hoppar liksom över 2 meter i längdhopp.

Jaaa. Det är alltså uppsatsskrivande på G här på EP. Eller snarare en paus för att störa mig på folks cykelvanor. Nu - back to work. Hörshääj!


Happyface?

Jag och okända retards!

Hallå hallå! Sitter på EP och kämpar på med uppsatsen, gör paus nu och funderar på att gå och köpa kaffe och nått att äta, energinivån ligger på minussidan!

Kom till insikt idag om hur ofta jag stöter ihop med riktiga original (läs: retards) i min lilla inskränkta vardag. Bea är ju visserligen lite knäpp men henne känner jag och bor med så det räknas inte. Däremot alla okända... jag stöter ihop med dem på stan, jag hamnar bredvid dem på bussen... och nu på senare tid har jag även märkt att de väldigt ofta hamnar i min närhet här på EP (alltså Engelska Parken, en av universitets skolbyggnader).

En kille har suttit mittemot mig i typ en timme nu. Han har under den timmen betett sig extremt märkligt. Det började med att han hittade en myra som han lät krypa upp på sin hand. Sedan satt han och skrattade åt och pratade med denna stackars myra i säkert en kvart. Han lät den inte bara sitta på handen, för när han började fippla med datorn lät han myran krypa omkring på armen och överkroppen också och ibland snackade han med den, typ "Nej men, haha, vill du gå dit du din toka". EHHHHH?

Sedan han mycket mödosamt, för att inte skada den stackars myran, släppt ut den genom fönstret, började han istället att prata med sig själv och skratta högt och hysteriskt åt saker han såg på datorn. Jag är själv expert på höga och hysteriska skratt, men jag utövar liksom inte den konsten på en skola bland främmande människor som försöker plugga... Jag pendlade mellan detta:
1. Ilska - ska jag ge honom en bitchslap?
2. Inombordsfnitter som hotade att bubbla upp i asgarv (men det hade ju fått mig att framstå som minst lika puckad)
3. Att vänligt be honom hålla käften.

Gjorde ingenting. Levande underhållning är ju trots allt levande underhållning...


Dino har fattat grejen!

Waiting on a sunny day

Goddagens. Sitter på EP och kämpar vidare med uppsatsen... jag vet, jag vet! Min blogg är rena rama följetongen om min uppsats nu, "Tinas hysteriska uppsatsskrivande". Mitt i prick, hysteriskt var ordet. Men börjar få nåååågorlunda koll nu, peppar peppar (får se hur läget ser ut om några dagar...)

VET att det kommer bli tokpanik när jag ska fixa layouten. Det är inte riktigt min starka sida och det är så jävla plottrigt att sitta och pilla med sånt. Samt tidskrävande, och tid är ju en bristvara har jag upptäckt!

Skriver här nu enbart för att inte återkomma och göra det senare, har bestämt mig för att vara tokeffektiv idag. Senare ska jag & Beau till Willys och handla och jag längtar redan till fredag då jag, Bea & Soffan ska gå och se Sex and the city 2! Är ju helt besatt av den serien, första filmen var skitbra så jag har hööööga förväntningar på även denna! På lördag ska jag krascha Beas klassfest hade jag tänkt... eller kanske inte krascha, snarare spana in söta lärarkandidater!

Nåja, back to business nu! Sitter och läser igenom artontusen bloggtips från lika många modebloggare...

Hörshääj!


Uppsatskaos och tjuvlyssnat!

Åh, fattar inte hur jag ska få ordning på denna röra! Men jag SKA bli klar i tid, that´s it.

Sitter på EP och försöker bringa lite ordning i kaoset, går sådär som ni kanske förstår! Dessutom sitter det typ 5 göteborgskillar bakom mig och det i sig är väl inte så illa. Lite jobbigt dock att de envisas med att sitta och spela Lisa Nilssons "Himlen runt hörnet" på repeat. Jävligt manlig låt, för övrigt. Förväntade mig mer från hunkiga göteborgssnubbar! Följande samtal avlyssnades nyss:

GBGsnubbe1: Just ja, fick du ligga igår, X?
GBGsnubbe2: OM JAG FICK! Fan vad gött det var! 
GBGsnubbe1 (något längtansfullt i rösten): Det var det va?
GBGsnubbe2: Ja, hon är så jääääääävla fräsch!
GBGsnubbe1 (bitter, aggressiv): Fan alltså att du skulle få henne. Jag raggade faktiskt på henne först! JAG VILL OCKSÅ LIGGA! HÖR NI DET?!

Stackars karl!

Har även en ny inneboende för ett tag, Pelle har bott hos Soffan & Ellen i veckan och har nu förflyttat sig till Väktargatan. Spenderade gårdagskvällen med Johan Falk och min all time favourite; Ralf i Livvakterna!

Äh, vadfan. Återgår till uppsatsen nu, har ju extremt lite att skriva här (och ännu mindre att skriva i uppsatsen)

Hörshäääj!


Patetisk?

Hahaha, jag fattar inte att jag skriver det här. Men vet ni vad jag gjorde nyss? Satt och BÖLADE när jag läste en bok om personlig varumärkesbildning. Hur patetiskt är det?! Jag läste ett tal av Annelie Ljungberg som var sambo med en av poliserna som mördades i Malexandermorden. Och så satt jag här i soffan och bölade liksom. Kitty tittade lite konstigt på mig, jag förstår ju helt klart varför!

Intressant också hur mycket kaffe jag stjälper i mig nuförtiden. Så fort skolan blir hektiskt så häller man i sig vad som känns som litervis med kaffe. Inte så jäkla konstigt att jag blir helt überspeedad, tror koffein genomborrar varenda jävla cell i min kropp för tillfället. Sitter och rör på mig konstant medan jag läser!

Nu ska jag strax iväg till EP och plugga vidare. Blir en promenad dit tror jag, inte lika hett/kvavt idag så man slipper flyta bort. För övrigt kommer min helg vara så sjuuuukt rastlös. Jag & Bea ska vara hemma hela helgen, jag försöker planera in grejer som vi kan fixa hemma för att jag inte ska börja klättra på väggarna av tristess. Rensa ogräs står på schemat, får se om det blir av!

Nu åter till plugget, hörshääj!

JAG VILL HOPPA STUDSMATTA!! (Fan vad kul det är att blogga från Beas dator ibland, hon har så sjukt roliga/gamla bilder som jag kan ladda upp, hehe. Dessa är från sommaren 07 tror jag, en slapp sommarkväll i Via (understryker ordet slapp med tanke på mina & Johannas kläder, haha! Kolla in hur skelögd jag är på fjärde bilden! HELT SJUKT!)

Raaaaaaaastlöööös!

Tror inte riktigt ni förstår hur förbannat uttråkad jag är för tillfället. Har varit jätteduktig och pluggat precis HEEEEELA dagen idag, så nu har jag gett upp för idag, imorrn bli´re hårdkörning igen.

Jag, Beau & Nathalie har tillbringat en stund på uteplatsen där vi inom loppet av ca: en halvtimme förmodligen övertygade varenda granne (om de inte redan visste det) att vi är helt skadade. Nu sitter Nathalie och filmar mig med sin mobil och jag sitter och bloggar och trakasserar folk på facebook. Mest Lars Palm. Lars Jävla Palm, om du läser detta så vill jag utfärda ett litet hot om mera s-p-ö om du inte lagar mitt Internet!

Nu orkar jag inte surra mer, har som vanligt icke intressant att förtälja (inte i vanliga fall heller, skillnaden är väl att idag har jag skrivit så mycket blaj i bakgrunden till min uppsats att jag inte orkar göra det här också!)

Hörshääj!


Sjukt rolig bild! Beau är extremt missnöjd medan jag är så glad att jag
känner för att snurra leendet ett varv runt skallen!

Godmorgon världen!

Vad hände med det underbara vädret? Trodde det skulle bli den varmaste dagen på länge idag. Visserligen ÄR det varmt, men det är sådär äckelkvavt och kommer nog börja regna vilken sekund som helst. Booooring!

Sitter och försöker leta reda på vetenskapliga artiklar till min uppsats, paniken är total inför den. Måste nog göra om syftet och frågeställningen helt om jag ska hinna klart, för det finns helt enkelt inte tillräckligt med bakgrundsfakta till den idé jag hade från början. Vill verkligen bli klar med den och gå upp med den 10:e juni, men det verkar stört omöjligt just nu. Blir väl dygnet runt-arbete nu ett tag framöver...

Ska pallra mig iväg till Stadsbibblan sen och plocka upp en bok och sedan vidare till EP för att läsa och göra lite mer nytta. Tur att Bea och hennes klasskompis Nathalie (som bor hos oss denna vecka) har VFU och är uppe med tuppen varje morgon, för då blir man lite mer motiverad att kliva upp samtidigt. Tycker egentligen att det är mysigt att kliva upp tidigt och vakna till "Vakna med the Voice", problemet är ju att det även är JÄTTEMYSIGT att ligga kvar i sängen och dra sig! Fast idag var det stört omöjligt eftersom de klippte gräset utanför fönstret med vad som skulle kunna ha varit en pansarvagn. Åtminstone lät det som en..

Nåja, göra lite nytta nu var det ja! Ha en fin dag, hörshääj!


Här kommer för övrigt några bilder från helgen, snodda av EvePevvä:


Aspepp på party i fredags!Erika också!Även Thor, Mitch och Leksand-tjejen!Evelina och Lars Palm!Lars Palm har spårat!Lördags på Pitchers, Johan försöker spöa mig i Brain Champ på
min mobil, synd bara att jag är totalt oövervinnlig på det spelet!Halvslitet i söndags... checka in den tokläskiga skuggan bakom mig!

Vår för Hjärter Dam

Sitter just nu med snabbkaffe och en hög med ofantligt tråkiga böcker och försöker få till en uppsats. Går sådär. Saken blir INTE bättre av att min dator vägrar samarbeta, eftersom mitt Internet pajade någon gång under 1:a maj-firandet (som ni vet gick det rätt vilt till på den festen) Vill ju gärna skriva min uppsats på min egen dator, och kunna ha tillgång till Internet på den dator jag skriver på. Men icke, den där satans "Gud" vill något helt annat. Det ville tydligen den arma människa som sabbade mitt Internet också (helt klart i allians med den där jävla "Guden")

Helgen var hur som helst helt utan uppsatsångest. Det var strålande sol, värmebölja, grillning, vin och grymt sällskap som gällde, och vem fan orkar tänka på uppsatsarbete då? I fredags anlände Mitch & Erika, och Evelina kom redan i torsdags. Jag vallade runt Mitch & Ekkis på stan, Evelina gjorde Sthlm med Bea. Hem, fixa till sig, starta grillen, sprätta en öl (favoritinslaget) och sedan var det party. Jag & Bea som i princip gått i ed på att inte ha någon stor fest på ett tag efter 1:a maj bjöd in sisådär 15 pers, så våra karaktärer är lika skadade som vanligt. Allt är i sin ordning!

Gick ut på BJ och dansade, grym kväll. Vaknade i lördags, satte oss i solen och började om igen. Som Hannes så fint uttryckte sig var det nog "årets bästa dag". Vattenkrig, solhäng och skitsnack är ju egentligen det enda man behöver. Och så ett glas rosé då!

Kände ju starkt mina egna Ebba vpn Sydow-vibbar där! Nåja, sedan droppade lite folk hem och vi som var kvar gick på Pitchers, förutom Hannes som ledsagades till GH för baleftersläpp, Eve hade nämligen varit med på sittningen. De kom sen och sa hej på Pitchers, rätt oväntat med en balklänning där!

Gårdagen tillbringades med söndagsångest och film, samt en sjukt ostädad lägenhet. Ska råda bot på det senare idag tänkte jag! Söndagsångesten är borta också, men har ni hört talas om måndagsångest...?


Vin-Tina. Är för övrigt väl medveten om den totala avsaknaden av nytagna
partybilder i denna blogg. Jag är lite för lat och äger ingen kamera, är
väl den acceptabla ursäkten! Men ska ta tag i det. Snart.


SOLEN!

The sun is back in Uppis! Bomber och granater och halleluljah och amen!

Åkte till skolan idag, skrev ut mitt CV och tog sedan bussen till Boländerna och gav det till Toys R Us, Tessan jobbar ju där och jag behöver ju ett jobb och det verkar kul. Så imorgon ska jag på intervju kl 11, håll tummarna för mig!

Lite konstigt är det ju att på något konstigt vis gillar anställningsintervjuer... Ett samtal där man BARA pratar om sig själv, haha. Sen att det känns ibland som om man är med i ngn slags Fröken Sverige-uttagning är ju en annan femma. Men jag hoppas det går bra, tycker jobbet verkar kul. Dock är det ju så att jag inte kan jobba såå himla mycket innan jag går upp med uppsatsen kring den 10:e juni, då kommer jag nämligen inte ha någon uppsats att gå upp med...

Apropå uppsatsen går det rätt segt. Har 1000 böcker att kolla igenom på jakt efter en grundsten i uppsatsen och det är ju ett så pass nytt ämne att det inte finns överdrivet mkt att kolla igenom och mycket är rent ut sagt skit. Får köra stenhårt i veckan...

På torsdag kommer Evelina, Emil & Chrille och på fredag anländer även Ekkis & Mitch, så det blir fullt hus. Även Eve & Hannes kommer till Uppis i helgen, de ska dock inte sova hos oss. Blir utgång fredag, kommer säkert bli helt jävla galet som vanligt med de där galningarna (vilket jag inte räknas som. Jag är HELT normal, vill jag bara poängtera)

Nåja, mycket snack och lite verkstad på denna blogg! Hörshääj!Tur man är så förbannat snygg alltså! Etage (HAHA) förra sommaren efter
att jag & Bea suttit övergivna av våra dumma kompisar som inte ville
festa med oss i Uppsala. Så då gick vi helt enkelt ut själv och lyckades
skrämma bort ett gäng på typ 5 killar från bordet brevid oss på Å-kanten.
Konstigt att vi aldrig får hångla! Sen gick vi iaf till Etage och där hade jag
såhär kul...


Arapapperna samlade!

Tydligen är 4 Dolksystrar tillsammans = Arapapperna fick jag veta i helgen. Kan nog stämma rätt bra...

Började fredagen med plugg och annat tråkigt. Vid fem ringer Linda och spelar aspackad. De kom några timmar senare så vi gick ut och käkade på Kök, Kött & Bar. Låter som ett hyfsat konstigt ställe men det var jättetrevligt och SJUUUUUKT god mat! Sen gick vi på Statoil, köpte godis och gick hem och sov, haha.

På lördagen åkte vi 4 arappapper till Sthlm, lite krångligt när fyra yrhönor skulle köpa en jävla tågbiljett. Ibland funderar man ju på om det saknas några hjärnceller... helt logiska grejer blir helt ologiskt för oss. Jag skyller på en uppväxt i Nianfors... väl framme i Sthlm var det strosande (SPRINGANDE) i affärer som gällde. Sen började det tokregna, vi hade inget paraply och gick omkring som dränkta katter. Till råga på allt var det även svinkallt, men det glömde man bort när vi efter ett X antal timmar utan mat (och alla vet ju att vi klarar oss utan det i högst tre timmar, gärna två) så hittade vi ett Max.

Kvällen spenderades med spel och vin. Fyra Arapapper på "Med andra ord" var en intressant upplevelse! I synnerhet när alla utom Malla suger pung på geografi, så till den grad att sis J inte riktigt kunde komma på var Athen låg... :)

Idag har vi varit på Ikea och i Gränby och sen racade Malla hem med de två andra vid halvtre. Malla har ju skaffat en bil med TURBO nu så bäst ni passar er för henne på E4:an!

I helgen får vi nya besökare, en hög med Hudikbor, kommer bli jättekul men fullt hus! Nu ska jag lägga mig och sova, kanske kommer upp lite bilder senare (ja, ska lägga ut bilder från Valborg snart också, när jag orkar...) Hörshääj!


Jag, sovande Emil och mina fem hakor + tunga på Stadt, kanske blir
en repris på fredag!
 
Lev som en gris, dö som en hund

Herregud vilken grym helg detta varit. Inte så konstigt när det är Valborg i Uppsala, men denna var lite extra grym tror jag!

Har visserligen festat tre dagar i rad och är fortfarande lite halvsliten. Börjar dock repa mig nu, vilket är mer än vad vår lägenhet gjort efter den helt sjuka grillfesten som ägde rum där i lördags. Vi var nästan 20 pers som var där och det var superkul men kanske liiiiite för mycket alkohol inblandat? Tur att vi har så snälla grannar som inte ringer störningsjouren, säger jag bara. De hade nog tagit på hela bunten tvångströja och låst in oss i en madrasserad cell.

Fredagen, självaste Valborg, var ju lätt bäst. Mest pga av att vädret var toppen, bubblet gott och Ekoparken full av partypeople. Skulle ha gått på GH:s champagnegalopp men kände oss redan så pass glada i hatten att vi mötte upp lite kompisar i Stadsparken istället. Förutom ett smärre slagsmål med Thor & Lars var det bra... men eftersom dom kan vara de största pain in the assen i hela världen när de sätter igång så kanske de helt enkelt förtjänade det :)

Sen åkte vi hem, käkade pizza, slöade lite och gick sen ut på Smålands och dansade. Inte så mkt folk där, men helt klart askul ändå. Alla var på de större nationerna men vi pallade inte köa en timme för att få dansa lite så då blev det Smålands och det var ju helt klart värt det! Var på varenda kvadratcentimeter av dansgolvet samtidigt!

Kvalborg (uppladdning inför Valborg dagen efter) var också kul, men hyfsat lugn. Nääk spelade på GH och det var mycket folk där. Blev mest dansgolvet även då...

Nu sitter jag på EP och försöker få lite plugg gjort, går sådär. Ska även hämta ut ett paket och handla lite, sen ska jag dra fram dammsugaren och försöka suga upp alla spår av helgens festligheter. Var inte riktigt kapabel till det igår, nämligen...

Lägger upp bilder här från helgen senare, snor kanske några från Beau! Dåligt bloggande nu för jag sticker till Hudik en snabbsväng imorgon och stannar till på torsdag. Hörshääj!


Helt klart denna stil på hela helgen!


RSS 2.0