USA i en jäkla massa bilder - Orlando pt 1

Resan från Ft Lauderdale till Orlando kändes så sjukt lång, och det var inte världens roligaste väg. Dock vägde den här solnedgången upp typ hela resan, även om det var helt jäkla omöjligt att få en vettig bild på den. Annars var det väldigt långt mellan avfarterna som man kunde ta till matställen, osv, så det blev lite krisigt där ett tag för de hungriga Dolkarna i baksätet!
 
 
Kom fram typ 22 på kvällen, till vårt hotell. Vi hade ett liknande rum som i Key West, dvs en lägenhet med två sovrum, två badrum och ett kök/vardagsrum. Helt okej! Det bästa med hotellet var poolen... här är utsikten från vår balkong!
 
 
Mitt & Bernes sovrum! Finns ganska många såna här bilder från olika resor på Bernes mobil - han ska fota rummet och jag hoppar entusiastiskt in i bilden... haha.
 
 
Lite av vardagsrum/kök. Linus är ingen linslus, tydligen. Vi spelade kort och snackade skit och somnade rätt tidigt denna kväll, var liksom ingen idé att hitta på nått så sent!
 
Dagen efter skulle vi ju nämligen till Kennedy Space Center! Det här var min och Mallas utsikt från bilen hela resan (förutom att Berne såklart mest kollade på vägen då, tack och lov) (Sen såg han inte sådär arg ut hela tiden heller)
 
Innan Kennedy Space Center var det dock matstopp på IHOP som jag tjatat om, ett sånt där klassiskt amerikanskt pannkaks-hak. Gött var det! Och antagligen den mest onyttiga frukosten någonsin...
 
 
Sen var det dags för Kennedy Space Center, som låg ungefär en timmes bilfärd från Orlando. Spatserade runt bland dessa rymdraketer och det var HUNDRA grader varmt. (nästan 100 grader i Fahrenheit kanske, men det kändes som Celsius...) Lyssnade på en guide i trädgården där bakom och känslan var väldigt mycket "AMERICA RULE THE WORLD WOHOOO YEEEEEAAAHHH!" över det hela. Fast man blir ju inte direkt förvånad...
 
Jag (och Malin) är ju inte sådär superintresserad av rymden, detta var helt klart killarnas dag. Men det var ju lite spännande att spatsera runt där, även om det inte alls var som jag tänkt. Jag trodde det skulle vara lite fler "attraktioner", typ karuseller. Det fanns en karusell som killarna åkte men jag och Malla inte hann eftersom man inte fick ha väskor i den och vi inte hann låsa in våra. Ganska bitter över det, det var en karusell som simulerade en rymdraket och sköts upp.
 
 
Den där röda mojängen (fråga inte) har Neil Armstrong tydligen gått i. Och vi gick också i den. Så nu har vi gått i Neil Armstrongs fotspår och TAGIT på samma saker som han.
 
 Berne testar att leva som en astronaut, lätt exalterad över detta som ni ser :)
 
 
Vi tog en guidad busstur längre bort där alla RIKTIGA astronauter jobbar. Även om man på Visitor Center-området även kunde betala för att äta lunch med en astronaut, hehe.. antar att det är pensionerade astronauter eller nått. Vi var iaf måttligt intresserade av att äta lunch med en astronaut. Här är iaf en byggnad som (obviously) hör till NASA, och den där amerikanska flaggan är tydligen en av världens största. Även att den där byggnaden är sinnessjukt stor, tror det var den högsta byggnaden i världen som bara är en våning. Men ta mig inte ordagrant här, för jag hade lite svårt att hänga med i busschaufförens otroligt svåra dialekt. Spanade mest på örnar och efter alligatorer om jag ska vara ärlig.
 
En jäkla massa örnar! Trodde av nån anledning att detta var örnbebisar när vi såg dem, och trodde det tills för bara någon vecka sen när vi kom in på ämnet. Lite besviken över de uteblivna bebisarna...
 
Förutom en jäkla massa örnar såg vi ett par sköldpaddor när vi satt i bussen! Där nånstans slutade jag lyssna på rymd-"tramset" och ägnade mig på heltid åt djurspaning istället. Vilket gav resultat! För en liten stund senare fick vi se TVÅ alligatorer! (en mini och en lite större) ligga i ett vattendrag som gick längs med vägen vi åkte! Sjukt häftigt faktiskt även om man bara såg dem snabbt. Fångade dem tyvärr inte på bild.
 
 
Den här rymdfärjan var typ häftigast på KSS, innan stod vi i ett rum framför och tittade på en film på storbild om Atlantis (som är på bilden) och filmen slutade med att Atlantis flög emot oss, samtidigt som de öppnade dörrarna bakom och så spelade de lite häftig storlagen amerikansk film-musik och så ba POFF så hängde Atlantis framför oss. Exakt samma Atlantis som faktiskt har varit i rymden.
 
 
Groupie! En annan grej som var lite rolig var att man kunde krypa runt i nån slags "dockningsstation"  (som sagt, ta mig inte ordagrant...) för att se hur litet det utrymmet som man ska ta sig ut genom faktiskt är. Den där "dockningsstationsgrejen" hängde liksom i luften en eller två våningar upp och när jag såg den ville jag krypa in i den och killarna hakade på, även Malla. När vi krupit halvvägs och jag inser att vi ska krypa ut så att vi ser hur högt upp vi är (det var som en genomskinlig tub) började jag fnissa lite eftersom jag vet att Malla, som kröp längst bak, är sjukt höjdrädd. Och det gick inte direkt att vända när man väl börjat krypa, möjligtvis åla sig baklänges. Men det blir ju lite pinsamt ifall det kommer någon främling bakom då, haha.  Det gick rätt bra iaf, hade varit lite roligt om hon liksom frös där på mitten...hehhehehe.
 
Efter KSS åt vi på Taco Bell på vägen hem (sjukt gott och stört billigt) och sen åkte vi hem till hotellet och hängde i poolen resten av kvällen typ, spelade lite mer kort och drack en och annan öl.
 
 
Haha så rolig bild! För att liksom twista till poolupplevelsen bestämde jag, Berne & Linus att vi skulle se vem som kunde flyta längst med ansiktet nedåt (klassisk hålla andan-tävling hehe). Då tog Malla som var domare denna bild. Ser ut som om vi tre har drunknat... det gick tydligen förbi nån hotellvakt men han tog ingen notis om oss, tyckte väl att vi var värda att offra eller nått!
 
Pool-groupie!
 
 
Orlando pt 2 kommer sen!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0