Dag 1 - Vem är jag

23 år gammal från den extremt lilla byn Nianfors cirka 3-4 mil utanför Hudiksvall. Att växa upp i Nianfors är synonymt med att tycka att det är helt normalt och faktiskt lite charmigt att då och då hamna på ”byfester” där byns musikaliska gäng spelar gamla folkvisor iförda cowboyhattar. Det är också synonymt med att ha stenkoll på alla och tycka att det är ”mycket trafik” på vägen som leder dit om man råkar möta fyra bilar i rad (och varje gång jag tänker att det är mycket trafik, följs det av en tanke om att jag håller på att förvandlas till min mamma). Bodde under gymnasietiden i Hudik med min kompis Eve, delade en övervåning med 4 lastbilschaffisar och hade en hyresvärd med basröst och alldeles för mycket skägg, vi kallade honom för ”Tomten” och var i sanningens namn livrädda för honom. Men hyran var i alla fall billig och vi kunde lägga pengar på viktigare saker (tex Brännvin Special och San Fransisco Drinkmix).


Uppväxt med tre äldre systrar, vi är lika virriga och snabbpratande allihop. Så har jag en mamma och en pappa. Pappa är finne vilket gör mig till halvfinne vilket i sin tur lett till att jag kan säga ord som ”fläskkorv”, ”vårtbitare” och ”igelkott” på finska, men inte mer än så. Både mamma och pappa hänger mycket i skogen och när jag var yngre var det inte helt ovanligt att komma hem och det hängde en skjuten hare någonstans eller simmade runt en fet gädda i det nedsänkta badkaret på gården.


Flyttade till Uppsala hösten 2008 och började plugga. När jag flyttade dit hade jag två nära vänner från Hudik, nu känns det som om Hudik flyttat till Uppsala, eller i alla fall min årskull. Anammade glatt nationslivet och tycker att alla som inte testat det definitivt borde göra det – man får basta naken med främlingar, klä ut sig till trailortrash, gå på bal och dricka svinbillig öl!


Håller på att plugga till en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap och är nu inne på sista terminen. Pluggar enbart fristående kurser för att sätta ihop min egen examen och som sig bör har jag lärt mig massor, vilket ju är kul! Har pluggat både i Gävle och Uppsala men bott i Uppsala hela tiden. Är sedan 2 år tillbaka kombo med Bea och har en katt som heter Kitty, även kallad Kitty the Maniac. Har en pojkvän, Berne (det är ett smeknamn, han heter inte så på riktigt), som bor några stenkast bort - väldigt praktiskt.


I Uppsala har jag blivit någon slags hybrid mellan skogs- och stadstjej. Jag höjer inte på ögonbrynen om jag ser en människa i cowboyhatt som INTE är utklädd, vilket mina stadskompisar skulle gjort. Jag hatar visserligen att köa fortfarande, men jag kan finna mig i att köa en halvtimme om jag verkligen vill in på en klubb, vilket inte finns på kartan i Hudik såvida det inte är hemvändarhelg.


Har en hög med både gamla vänner och nya vänner. Alla är mer eller mindre störda och det är väl därför jag tycker så mycket om dem. Ja, vad ska jag skriva mer. Har en förkärlek för vin och önskar ibland att jag hade Tourettes så att jag har en ursäkt och kan skrika obscena saker närhelst jag känner för det, vilket är ganska ofta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0