Har du bra vener ELLER?

Igår var jag och Berne på blodcentralen och lämnade blodprov för att se om vi kan bli blodgivare. Fick för mig att jag skulle göra det efter att Malla sprungit blomomloppet och också bestämde sig för att ge blod. Det fick hon dock inte, för hon hade för små blodådror. Då får man avslag. Brutalt men sant! Skrattade lite när hon berättade det för mig, tänkte att de inte kunde vara så vanligt.

 

Men tji fick jag. Igår efter att ha fyllt i papper om att vi inte betalt/tagit betalt för ett ligg och dylikt, kom en tjej ut från ett rum och sa till sin pojkvän/bror/whatever att hon inte fick ge blod för att hon hade för små vener. Kan svära på att hon såg rätt ledsen ut.

 

Sen fick även vi gå in i ett litet rum med varsin ung tjej som ingående studerade och kände på våra armveck. Min sköterska sa att jag hade "såå himla fina ådror". "Tack!", svarade jag glatt och märkligt stolt över detta. Fick sen gå in i en sal för att ta ett blodprov. Ligger i ett rum med typ åtta britsar, fyra andra människor i rummet håller på att "tömmas" på blod. Deras blod låg på något vågliknande bredvid britsen och liksom tippade fram och tillbaka.

 

Är varken nålrädd eller särskilt blodrädd men det var faktiskt en ganska absurd situation. Dock var jag mest nervös över att mitt blodtryck skulle vara för högt för att få ge blod. Tror i och för sig att det inte spelar någon som helst roll. Det var det dock inte högt, känns ju bra. Nu återstår att se om jag har tillräckligt bra blodvärde...

 

Tänkte lite på det där sen. Hur man blir bedömd. "Bra vener, jättebra!", "Bra blodvärde, super!". "Och en riktigt ovanlig blodgrupp också, kanon, du blir eftertraktad!". Känner att kraven liksom ändras om. Vältränad, skitsnygg, supergullig och duktig i skolan är liksom inget att eftersträva. Nu vill jag ha  supertjocka vener, sjukt bra blodvärde och en väldigt ovanlig blodgrupp istället. Så att jag liksom känner mig bekväm om jag får komma tillbaka och ge blod, så att de inte ska titta snett på mig, himla med ögonen och trött sucka "Jaja, vi tar väl ditt jävla blod då, men du ska veta att du inte är så himla unik med din blodgrupp. Vi har liksom 2500 liter av ditt blod i vår blodbank redan".

Såhär ser det ut! Vågen är där bredvid!


Kommentarer
Postat av: Eve

Har tänkt pallra mig dit jag med... nu blev jag lite taggad när ni tagit tag i saken! Jag vill också ha bra vener ;)

2011-09-14 @ 09:25:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0