Idolrecension

Har ägnat kvällen åt Idol och en bok och chips. Och okej, slank ner en öl och ett glas vin också. Helt legitimt en lördag. Hur som helst, Idol i år?! Är det bara jag & Beau eller är det världens jävla skitår? Nu ska jag göra en Alex Schulman och sätta plus (i mitt fall T:n) på kvällens framträdande (gnuggar händerna i förtjusning över denna geniala idé kl 00.23 en fredagkväll)

 

ROBIN: TT+

Bohemian Rhapsody - Han sjunger ju som en Gud den här killen, och detta är ju lätt Queens bästa låt. Men varför får man Tommy Körberg-vibbar? Varför tror man att han ska sätta sig i en släde bakom ett gäng renar och sjunga en klassisk jullåt, typ När juldagsmorgon glimmaaaaar", när han kommer in på scenen? Och varför stämmer det inte med hans tonårsansikte? Nånting är fel.

Pride (In the name of love) - Den tonåriga Tommy Körberg med den extremt fula frillan har ju helt klart bra musiksmak. Men återigen. Blir bara helt nöjd om han sätter sig i vagnen bakom renarna. Han sjunger ju så fint, och det kommer man långt med i jullåtar.

 

MOLLY: TTTT

Mama knows best - Ja, hon är sexton år och stekhet. Hade velat vara henne om jag var sexton år. Minus den överkäcka imagen kanske, för det skulle jag nog inte klara av. Och jag kanske inte gillar låten så jävla mycket heller, men vadfan.

Listen - Tycker den här låten är skittråkig också. Om jag varit Alex Bard skulle jag sagt "såhär långt fram i tävlingen är det SÅÅÅ viktigt att STICKA UT och välja GRYMMA låtar som KNÄCKER publiken". Det tycker jag inte att den här låten gör. Men eftersom jag inte heter Alex Bard och har någon konstig sorts "värma 4 av mina favoritfingrar med märklig trase skinnvante" säger jag att hon är grym. För det är hon ju om hon lyckas sjunga så att till och med jag tycker denna jävla bajslåt låter skitbra.

 

AMANDA F: TTT

Piece of my heart - Hör inte ett ord hon sjunger i verserna, för det verkar vara hennes grej att sjunga helt oförståelig engelska då och då vilket stör mig. Bra i refrängen dock. Stör dock ihjäl mig på hennes menlösa viskningar till prat i intervjuer och mellantagningar. Tycker hon verkar vara skittråkig och skulle nog aldrig klara av att föra en konversation med henne såvida hon inte höjde tonläget minst fem snäpp på skalan.

I can´t get no satisfaction - Amanda F har också grym musiksmak. Jävligt duktig var hon också när hon framförde denna (man hörde till och med hennes engelska, wow)

 

AMANDA P: T

Since you been gone - Hej jag heter Amanda P och jag vill gärna vara lite "coolt rockig" som Kelly Clarkson är. Fast Kelly Clarkson är väl inte så jävla cool, så det sket sig. Däremot kan ju Kelly Clarskon sjunga, vilket Amanda P inte gjorde. Hon lät lite som vår katt Uno gör. Han är en fölkattråtta och det säger väl en del om sånginsatsen.

No one - Jaha, hon kan ju sjunga ändå. Men det hjälper ju inte. Och har inte varenda jävla Idoldeltagare sjungit denna låt någon gång eller är det bara mitt minne som fuckar lite med mig? Amanda åkte iaf ut, helt förtjänt. Verkar för övrigt ha lätt hybris. Kanske jag också haft om jag sett ut som henne, men vadfan.

 

MOA: TTT+

Go your own way - Helt okej, lite trist att hon bara...står där. För övrigt är ju Moa den enda tjejen som haft ett halleluljahmoment i hela årets Idol när hon sjöng sin egen låt. Får fortfarande lite gåshud bara jag tänker på det framträdandet. Men den här låten, kan hon inte bara bli helt jävla galen och göra något riktigt jäkla sjukt??!

Fields of gold - Där satt den, så jävla bra. För övrigt - någon som har lust att operera in denna tjejs kindben på mitt ansikte? Bra. Tack.

 

Avslutande kommentar: Ja, de är duktiga. Ja, de är alla under tjugo. Ja, somliga av dem sjunger förbannat bra. Men varför är det en sån jävla stel säsong? Och vem fan bestämde att den här Pelle skulle sitta i juryn? Han ser ut att få kåtslag varje gång någon av tjejerna i 16, 17-årsåldern kliver upp på scenen. Öppnar munnen, stänger den för att inte dreglet ska sippra ut. Öppnar den igen och det är nästan så man kan se snålvattnet rinna till. Så. Jävla. Äcklig.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0